Jadrolinija u prvih šest mjeseci s manje putnika i manjim gubitkom

Bez autora
Aug 28 2012

Linijski pomorskii prijevoznik, riječka Jadrolinija prvu je polovicu ove godine završila s gubitkom u poslovanju od 61,8 milijuna kuna, što je za 1,3 posto manji gubitak nego u istom razdoblju prošle godine. I ove godine je, kao i ranijih godina, u prvih šest mjeseci iskazan sezonski gubitak u poslovanju. Jadrolinija je u razdoblju siječanj-lipanj ostvarila ukupne prihode u iznosu od 354,4 milijuna kuna, što je za 0,3 posto manje nego u istom razdoblju lani. Za isti postotak (0,3 posto) smanjeni su i ukupni rashodi, na 416,1 milijun kuna. U prvom dijelu ove godine Jadrolinija je prevezla 3,44 milijuna putnika, ili 2 posto manje nego u istom dijelu prošle godine, a prevezeno je gotovo 861 tisuća vozila, ili 1,6 posto manje. Cijene usluga zadržane su na lanjskoj razini, uz primjenu sezonske tarife od 1. lipnja do 30. rujna ove godine.

Jadrolinija u prvih šest mjeseci s manje putnika i manjim gubitkomLinijski pomorskii prijevoznik, riječka Jadrolinija prvu je polovicu ove godine završila s gubitkom u poslovanju od 61,8 milijuna kuna, što je za 1,3 posto manji gubitak nego u istom razdoblju prošle godine, podaci su iz financijskog izvješća te tvrtke objavljenog na Zagrebačkoj burzi.

U komentaru izvješća iz Jadrolinije ističu kako je i ove godine, kao i ranijih godina, u prvih šest mjeseci iskazan sezonski gubitak u poslovanju.

Jadrolinija je u razdoblju siječanj-lipanj ostvarila ukupne prihode u iznosu od 354,4 milijuna kuna, što je za 0,3 posto manje nego u istom razdoblju lani.

Za isti postotak (0,3 posto) smanjeni su i ukupni rashodi, na 416,1 milijun kuna.

U prvom dijelu ove godine Jadrolinija je prevezla 3,44 milijuna putnika, ili 2 posto manje nego u istom dijelu prošle godine, a prevezeno je gotovo 861 tisuća vozila, ili 1,6 posto manje.

Iz Jadrolinije u komentaru ističu i da su cijene usluga zadržali na lanjskoj razini, uz primjenu sezonske tarife od 1. lipnja do 30. rujna ove godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik